14 de desembre del 2019

Conte “Arraïlades”

Els representants de la plataforma ecologista ‘Salvem lo Montsià’ han engegat una sèrie d’actuacions que tenen com a propòsit principal el fet de donar a conèixer, sensibilitzar i trobar solucions a diverses agressions mediambientals que estan patint actualment les comarques del sud de Catalunya i també les del nord del País Valencià.
En el present moment, un dels objectius més importants de l’esmentat col·lectiu és el d’aconseguir d’aturar l’espoli que s’està duent a terme amb el comerç de les oliveres monumentals, centenàries i mil·lenàries. La compra i venda de les esmentades oliveres, per convertir-les en arbres decoratius a l’estil de macro-bonsais, més enllà de provocar un empobriment dels cultius actuals, està fent recular d’una manera perillosa un paisatge agrícola que el pas dels segles gairebé no ha modificat.
Una de les actuacions plantejades pel col.lectiu és l’edició del conte que us presentem: Arraïlades, un conte per salvar les oliveres monumentals, uns dels arbres més antics del planeta. A partir de la narració, es pretén una acció educativa pel que fa a la sensibilització i la conscienciació de l’alumnat a fi de conservar els valors més importants del nostre patrimoni natural, com són les oliveres monumentals. El conte va acompanyat de la guia didàctica corresponent i d’unes il·lustracions molt entranyables.
Ambdós materials els podeu descarregar gratuïtament a través del lloc web següent: https:/lescolaenconstruccio.com/arrailades/. 
A la Mediateca del CRP també en disposem d’un exemplar que ens ha fet arribar el Servei Educatiu del Montsià (Amposta).

Notícia publicada a l’Aguaita sobre l’acció educativa per salvar les oliveres monumentals, en la qual es fa esment de la col·laboració dels CRP de tot Catalunya. http://www.aguaita.cat/noticia/16426/conte/sobre/oliveres/millenaries/arriba/tots/centres/educatius/catalunya


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada