30 de març de 2017

4t Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys

Sabieu que és un booktrailer? És un vídeo breu que serveix per donar a conèixer un llibre.
El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i Catorze convoquen el quart concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys. Aquest concurs és una oportunitat perquè els adolescents s’engresquin a conjugar dos mons: el dels llibres que més els han emocionat amb el de la creació audiovisual.
Llegeix, prem el REC… i guanya! Animem els instituts i les seves biblioteques a apuntar-se a aquesta iniciativa. Més informació en aquest enllaç.


25 de març de 2017

4ta sessió: Les col·laboracions de la Biblioteca Pública per a les Biblioteques Escolars

El passat dijous 23 de març vam realitzar la 4ta sessió del seminari a la Biblioteca Torras i Bages. 

En aquesta sessió, la Mireia Domínguez, responsable de la sala infantil  i la M.José Salmerón, del Bibliobús del Montau van parlar de les col·laboracions entre la biblioteca escolar i la biblioteca pública. Així com també Dels Recursos de la biblioteca pública per a les Biblioteques Escolars.

Si entreu a l’espai del Servei Educatiu dedicat al Seminari i podreu trobar:
  • Àlbum de fotos  de la sessió realizada. 
  • Documents de la Sessió 4: Presentació digital a càrrec de Mireia Domínguez


Moltes gràcies per convidar-nos a casa vostra! 


15 de març de 2017

La Biblioteca Escolar... facilitadora de la millora educativa?

El proper 30 de març de 18-19h, la Fundació Bofill organitza un webinar sobre les biblioteques escolars com a facilitadores de la millora educativa. Aquest acte es podrà seguir amb qualsevol dispositiu amb connexió a Internet des de www.fbofill.cat
  • Com pot contribuir la biblioteca escolar a les necessitats educatives del s. XXI? Sota quines condicions? Quins nous usos i serveis permeten contribuir a la millora metodològica de l’escola?
  • Com convertir les biblioteques escolars en centres de recursos per a l’aprenentatge? I en laboratoris per a les alfabetitzacions múltiples? 
  • Quins serveis de suport necessiten les biblioteques escolars? Quines iniciatives han resultat exitoses?
  • Com implicar a tota la comunitat educativa en el servei de biblioteca escolar? Quin paper han de tenir els diversos agents educatius? 
  • Quina biblioteca escolar té futur i a quins reptes ha de donar resposta?
Aquest seminari està organitzat per la Fundació Jaume Bofill en el marc del programa LECXIT-Lectura per a l’Èxit Educatiu.
El seminari serà moderat per Eulàlia Espinàs, gestora de biblioteques i centres culturals, i comptarà amb la participació de:
• Mònica Baró, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.
• Inés Miret, directora de Laboratorio Emilia www.laboratorioemilia.com.
 Mariona Trabal, mestra i responsable de la Biblioteca Marta Mata de l’Escola Orlandai de Barcelona.
La durada prevista del seminari web és de 60 minuts. Obert i online a www.fbofill.cat. L'accés és gratuït i també es podrà participar via Twitter amb el hashtag #bibliotecaescolar
Quan? 30 de març de 2017 de 18 h a 19 h
On? Allà on tinguis un dispositiu connectat a Internet.
Acte en línia gratuït i obert a tothom (equips directius, mestres i professors, responsables de biblioteques escolars i bibliotecaris, etc.)