26 de gener del 2017

Manifest de l'àlbum il·lustrat

El dimecres 14 de desembre es va celebrar la primera edició de la “La nit de l’àlbum – Barcelona”, festa organitzada per 11 editorials de LIJ molt il·lustrades. 

En apuesta celebració es va presentar i es va llegir el manifest de l'álbum il·lustrat. 

El manifest diu:

1.- Perquè qualsevol persona, a qualsevol edat, necessita de l'art, de la bellesa, per habitar el món.


2.- Perquè compartir lectures en família o amb els amics és una manera d'estimar-se, ens uneix; sense menystenir el plaer de llegir un àlbum il·lustrat en solitud.


3.- Perquè quan relacionem text i imatge, desxifrem un codi perfecte, aprenem a pensar, a donar significat, a emocionar-nos.

4.- Perquè un àlbum il·lustrat costa molt menys que un pastís d'aniversari, menys que una ampolla de cava amb què acomiadar-se de l'any, i serveix per a tota la vida.

5.- Perquè a través d'una reconstrucció narrativa les persones arriben a comprendre tant el que passa al món com la nostra pròpia existència.

6.- Perquè en passar una pàgina per capbussar-nos en la següent es desperta la nostra imaginació. I en arribar al final, sentim el desig de cridar. "En vull més!"

7.- Perquè mitjançant les històries il·lustrades ens reconeixem en tant que persones, protagonistes d'històries, i descobrim que no estem sols.

8.- Perquè si un adult no entén què passa a les pàgines d'un àlbum, el nen li ho explicarà.

9.- Perquè si has oblidat un àlbum il·lustrat al fons d'un calaix, el dia que per casualitat torna a les teves mans, t'alegrarà com el millor dels regals.

10.- Perquè cal aturar-se a contemplar el món, per reconèixer les pistes i els detalls que amaguen les imatges. Un àlbum il·lustrat atura el temps, et convida a ser reflexiu.

11.- Perquè la lectura de l'àlbum il·lustrat enriqueix la sensibilitat artística, desenvolupa l'esperit crític, i et fa més lliure.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada