29 de desembre de 2016

Benvolguts Reis Mags d'Orient..!

Com cada any, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya distribuirà, en català, la Carta als Reis, il·lustrada per Marta Altés.

En apuesta carta hi trobem un espai reservat als llibres que els més petits de la casa poden demanar als Reis. 

La Carta i el Sobre us els podeu descarregar en apuestas enllaç web: http://biblioteques.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/La-Carta-als-Reis18 de desembre de 2016

Guies de Lectura de Nadal!

Com ja ens tenen acostumats, Bibliomèdia ha fet un recull de guies de Lectura de Nadal. Entre les propostes, surt la guia de lectura de l'escola Mas i Perera de Vilafranca del Penedès.

Esperem que les guies us sigui'n de molta utilitat!

http://grupbibliomedia.blogspot.com.es/2016/12/guies-de-lectura-de-nadal-2016.html 
 


Calendari d'Advent a Faristol

Hola a tothom,

Per tots aquells usuaris/usuàries de les xarxes socials (facebook i twitter), des del CLIJCAT - Faristol estan fent un Calendari d'Advent molt curiós. Cada dia, és un dels llibres més ben valorats per l'equip de crítica de Faristol del 2016.

Us convidem a seguir-los i a conèixer nous tresors literaris!


 

14 de desembre de 2016

Nou web del BDR i Butlletí digital de desembre

El Banc de recursos: la lectura font de plaer i de coneixement (BDR) estrena un nou web amb la plataforma Nodes i publica el Butlletí digital Desembre 2016 amb una selecció de novetats. 

El Banc de recursos. La lectura: font de plaer i coneixement és el fruit d’un treball de col·laboració entre els centres de recursos pedagògics (CRP) del Departament d’Ensenyament, constituïts en grup de treball des del 2004.

El BDR es pot definir com un portal informatiu que conté una selecció de recursos, revisats i actualitzats, sobre la lectura en tot el seu abast. Ofereix informació d’activitats, propostes didàctiques, pràctiques educatives, materials sobre competència lectora i informacional, seleccions bibliogràfiques i guies, articles i revistes, cursos de formació, documentació i estudis, associacions i entitats dedicades al foment lector, llibreries especialitzades, etc.

Aquest corpus d’informació organitzada vol ser un ampli repositori al qual es pot recórrer per trobar recursos que facilitin el treball de la lectura des de les diverses àrees i des de diferents angles: la comprensió lectora, la competència informacional i el gust per llegir.

L’objectiu principal és facilitar la cerca, gestió i difusió d’informació destinada a impulsar el coneixement, l’actualització i la dinamització de la lectura i afavorir l’ús pedagògic de la biblioteca escolar. A més de donar un suport efectiu i permanent al professorat dels centres educatius que impulsen el pla lector de centre i la biblioteca escolar com a espai per a l’aprenentatge i la investigació.

La col·laboració entre els diversos CRP permet donar una resposta específica a les necessitats dels centres educatius de cada zona. El fet de compartir criteris, esforços, coneixements i materials rendibilitza el treball de cada servei i l’amplifica, i això dóna com a resultat un espai web estructurat.
Periòdicament es publica el butlletí digital (un per trimestre) on es recullen les novetats més destacades que s’han incorporat al BDR.

11 de desembre de 2016

Cartell: Què ha de fer la biblioteca per ser inclusiva?

El Departament de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona, la  Federació DINCAT i l’Associació de Lectura Fàcil, han editat un cartell amb orientacions per fer una biblioteca més accessible a tothom, més inclusiva tenint en compte la diversitat de la societat.
Aquests consells sobre l’arquitectura, el fons, els serveis i la formació que ofereix  poden servir també per als centres educatius.
 
 

10 de desembre de 2016

Nou tríptic del Programa de biblioteca escolar “puntedu”

S’ha editat un nou tríptic que recull les línies d’acció actuals del Programa de biblioteca escolar “puntedu”, a més d’altres informacions d’interès.
Més informació al web del programa.
 
triptic
 

7 de desembre de 2016

Enregistrament de la conversa pedagògica sobre biblioteca escolar

Ja està disponible l’enregistrament dels vídeos de la Vint-i-setena conversa pedagògica: La Biblioteca, un projecte de centre.
Com sempre la conversa es va iniciar amb una exposició per part d’experts. En aquest cas van intervenir: Dolors Bundó, mestra responsable de la biblioteca de l’Escola Cossetània de Vilanova i la Geltrú; Nati Calvo, directora de la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà, i Albert Correa, mestre del Col·legi Sant Andreu de Badalona i membre del grup Biblioteques Escolars de Badalona.
Es va parlar de: Com hauria de ser una biblioteca d’un centre educatiu del segle XXI? Quins principis hauria de seguir? Quines línies de coordinació hauria de tenir amb la biblioteca pública?
Podeu seguir la conversa completa en els vídeos que trobareu en aquest enllaç (la primera part de la conversa la trobareu en el vídeo de sota de la pàgina de la Xtec)
 
conversa
 
.