13 de maig de 2015

La competència informacional: Activitats planificades al Seminari de BE

Aquest curs, al Seminari de les Biblioteques escolars de l'Alt Penedès, hem dedicat unes sessions a la competència informacional.
En una primera sessió ens vam fer càrrec del seu abast, de que cal fer-ne ensenyament i de com podem abordar-la des de la biblioteca de l'escola.
Vam coincidir en què la majoria d'activitats de competència informacional que es fan a la biblioteca són de cerca i recuperació de la informació.
Així doncs, les assistents al seminari vam voler portar-ho a la pràctica i, per grups, ens vam enfrontar a dissenyar una activitat per a cada un dels tres cicles de primària a partir d'una plantilla de fitxa que vam adaptar.

Per si aquest material elaborat us pot ser d'utilitat, us l'enllacen a continuació:

1.1 Plantilla per a la planificació d'una activitat de la fase de cerca d'informació.

1.2 Plantilla per a la planificació d'una activitat que inclou les tres fases de la competència informacional (cerca, tractament i informació).2. Fitxa amb la planificació d'una activitat per a CI de cerca d'informació. Tema: Què mengen els cargols?
3. Fitxa amb la planificació d'una activitat per a CM de cerca d'informació. Tema: La comarca.

12 de maig de 2015

Consultoria ePèrgam

Si des de les biblioteques escolars teniu alguna incidència o consulta sobre el funcionament de l'ePèrgam podeu comunicar-ho a través del formulari de la consultoria:
6 de maig de 2015

Sessió 5: Visitem la Biblioteca de l'Escola Estalella

Aquest dijous farem la darrera sessió del curs 2014-15 del Seminari de coordinació de les biblioteques escolars de l'Alt Penedès.
I com acostumem a fer a l'última trobada, sortirem del marc del Servei Educatiu i anirem a visitar una biblioteca escolar: la de l'Escola Estalella Graells.

Així doncs fem memòria de l'horari i d'algunes indicacions:
Dia: dijous 7 de maig de 2015
Hora: 17:15h
Lloc: Escola Estalella i Graells de Vilafranca del Penedès.
Caldrà entrar per la porta del carrer de la Font, núm. 13, i anar a l'aula 13 del primer pis.

Si voleu començar a mirar aquí teniu un vídeo d'un reportatge sobre la Biblioteca Estalella que va editar Penedès TV: