27 de març de 2015

L'Escola Mas i Parera i la seva BE ponents a la jornada "El còmic com a element pedagògic"

La jornada pedagògica del Saló del Còmic s'ha convertit en el punt de trobada del còmic i el món de l'educació.
Cada any la jornada vol donar eines pedagògiques amb l'objectiu que els mestres utilitzin el còmic a les aules.

Aquest curs l'Escola Mas i Parera i la seva biblioteca escolar participen com ponents i presenten una de les experiències.

Dins el programa de la jornada El Còmic, una eina pedagògica, el dijous 16 d'abril a la tarda participaran així:

18:40h. Homenatgem el Tintín, a càrrec de Magda Salvadó, Nil Saldanya i Foix Ortiz, mestres de l’Escola Mas i Perera de Vilafranca del Penedès. El Tintín, amb el seu poder de convocatòria, va convidar el 15 de novembre del 2014 tots els seus amics de l’escola, les seves famílies i els mestres en una matinal literària. Algunes activitats que es van fer van ser: busquem el tintinòleg de l’escola, fem el coet d’en Tintín, busquem els amics d’en Tintín, creació d’un còmic, racó de llibres del Tintín...

Us adjuntem l'enllaç al programa de la jornada on també hi trobareu la manera de fer la inscripció.

L'activitat que presenta l'Escola Mas i Parera està inclosa com a experiència destacada de les biblioteques Puntedu. A l'espai de l'Xtec: Experiències de centres educatius del Serveis Educatius de Barcelona Comarques.

24 de març de 2015

2015: Any de les Biblioteques i activitats a les escoles

Patró de fitxa de l'activitat
Com us hem informat en una entrada anterior, aquest 2015 ha estat proclamat a Catalunya l'Any de les biblioteques.

En aquest espai del Seminari de coordinació de les biblioteques escolars de l'Alt Penedès, anirem publicant les activitats que es van fent a les escoles de la comarca per celebrar-ho. Les trobareu a la pestanya de la part superior d'aquest blog.

Us posem aquí l'enllaç al patró de la fitxa "Activitat escolar Any de les biblioteques". Només heu de baixar-la al vostre ordinador, completar-la i enviar-la al correu del CRP de l'Alt Penedès (crp-altpenedes@xtec.cat). Esperem les vostres iniciatives!I parlant d'activitats, heus aquí l'enllaç a la pàgina web creada especialment per aquest Any de les biblioteques i el del calendari des esdeveniments previstos a Catalunya:

Calendari21 de març de 2015

Feliç DIA MUNDIAL DE LA POESIA!

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la PoesiaAmb aquesta iniciativa va voler commemorar l'entrada de la primavera tot convertint-la en una gran festa de la paraula i de les lletres.

Per celebrar aquest dia, a banda de fer nombroses activitats i recitals de poesia a tot Catalunya, es fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües. Enguany, el poeta encarregat de fer el poema ha sigut el lleidetà Jaume Pont que ha escrit "L'illa Escrita". FELIÇ DIA A TOTHOM!17 de març de 2015

Dia de la Poesia Catalana a Internet!

El 17 de març és el dia que celebrem el Dia de la Poesia Catalana a Internet, una iniciativa impulsada per la UOC el 2011. 

La jornada vol contribuir a fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n'és, de valorada i estimada pels lectors.

Com hi podeu participar?

  • -A Twitter: durant tot el dia 17 de març, piulant versos i enllaços sobre poesia catalana amb l’etiqueta #jollegeixo.

  • -A Facebook i a Google +: compartint els vostres versos preferits a les diferents accions promogudes pel Dia de la poesia catalana a internet.

  • -A la blogosfera: escrivint una entrada sobre poesia catalana al vostre blog. 

  • -A Instagram: fent una fotografia del vostre poema preferit o de la portada del poemari que recomaneu. No us n'oblideu d'afegir-hi l'etiqueta #jollegeixo.


Poema de Joana Raspall1 de març de 2015

Dia Internacional del Llibre Infantil: 2 d'abril!

El dia 2 d'abril se celebra a tot el món el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL per commemorar el naixement de Hans Christian Andersen.

Els país membre de l'IBBY que enguany s'ha encarregat d'elaborar el cartell és la Unió d'Emirats Àrabs i les autores són la il·lustradora Nassim Abaeian i l'escriptora Marwa Obaid.

Entre les actvitats que proposen conviden els centres docents i a les biblioteques a participar en el concurs de selfis: NOSALTRES LLEGIM, I TU? També posen en marxa un  sistema d'adhesió que finalitzarà el 27 de març.

Us adjuntem tota la informació per si és del vostre interès! http://www.clijcat.cat/consell/descarregues/noticies/carta-i-bases2015definitiucat.pdf