23 d’octubre de 2014

FELIÇ DIA DE LA BIBLIOTECA!!

Avui, 24 d'octubre, és el Dia de la biblioteca. Va néixer l'any 1997 per iniciativa de la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil que volia així, recordar l'incendi de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans, l'any 1992. 

Des de Bibliomèdia ens proposen fer una ullada a aquest recull, Volen versos, que ja fa uns anys varen publicar els companys de Bibliopoemes. Hi ha força poemes dedicats a la biblioteca, al llibre, a la lectura...en català i en castellà; de diverses llargades, nivells, acompanyats tots ells d'unes imatges lectores molt suggeridores. 

Esperem que tingueu tots i totes UN MOLT BON DIA!22 d’octubre de 2014

XX CONCURS EL GUST PER LA LECTURA

Coneixeu el Concurs "El Gust per la Lectura?"

El concurs es basa en la lectura i el treball de l'obra i del dossier didàctic que es proposa. Depenen de l'edat, es proposa fer una lectura o bé una altre.  

A les bases de la convocatòria s'hi recullen els requisits de participació, els criteris de selecció i el contingut dels treballs de totes les categories. 

http://www.xtec.cat/web/projectes/lectura/queeselconcurs

Les inscripcions són del 3 de novembre al 23 de desembre!
19 d’octubre de 2014

XI CERTAMEN LECTURA EN VEU ALTA

El divendres 31 d'octubre s'acaba el període d'inscripció al XI CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Ensenyament. 

Si entreu a la pàgina web del Certamen podreu trobar informació sobre les bases del certamen, les categories del certamen, com fer la inscripció, les propostes dels llibres de lectura d'aquest any...

11 d’octubre de 2014

Jornades Literatura i Educació "un diàleg imprescindible"

El proper dissabte 22 de novembre tindrà lloc a Barcelona la Jornada de Literatura i Educació "Un diàleg imprescindible". Aquesta Jornada "vol ser un espai on diferents professionals i experts del món literari del nostre país puguin debatre sobre diferents aspectes relacionats amb la literatura infantil i juvenil".

Si vols tenir més informació la podràs trobar a:6 d’octubre de 2014

Calendari Seminari BE 2014-2015

Hola a tothom,

Aquest any, tal i com vam fer el curs passat, ens seguirem trobant els dijous de 17.30 a 19.30 al Centre de Recursos de l'Alt Penedès. A continuació us informem de les dates de seminari perquè us les aneu reservant!

  • Dijous 16 d'octubre: Presentació Seminari. Presentació de la Biblioteca Torras i Bages i de les diferents propostes de treball.
  • Dijous 27 de novembre: La competència Informacional.
  • Dijous 22 de gener: La competència Informacional.
  • Dijous 26 de febrer: Com fem una guia de lectura?
  • Dijous 26 de març: Família i Biblioteca Escolar. 

Il·lustració Joan Turu